Over Anne-Greet List

ANNE-

GREET 

LIST

 

 

de mens; het superroofdier

de kosmos, flora en fauna overweldigen hem

alle sapstromen verschillen, maar beïnvloeden elkaar

het is magisch om het geheel te mogen ervaren

de verandering nabij

de magie die blijft

 

De verandering van onze omgeving, wat we met elkaar teweeg brengen, met de natuur en het landschap. Dit ervaren verwerk ik in schilderijen en installaties. De geschiedenis van de polder en mijn liefde voor land-waterwerelden zijn terugkerende elementen in mijn werk. 

Naast het gebruik van acryl verf, gebruik ik ook zelf gemaakte verf van planten, sappen uit de polder. hierdoor zijn werken ontstaan, waarbij mijn onderzoek van eigenschappen van materialen uit nabije omgeving zichtbaar zijn.

Het contact, het voelen van de polder is belangrijk, wat ik in en rond mijn atelier aan de Geniedijk bij GinDS, Genie in De Stelling mag ontvangen. Deze locatie voedt mijn beleving, het meebewegen met de seizoenen en versterkt de ervaring van de constante verandering, waaraan het landschap onderhevig is door de oprukkende bebouwing.

Ik teken, schilder, maak installaties.

Het minimale van een handeling kan al vruchtbaar zijn, denkend aan een potloodstreep in een watervlek, die tegelijkertijd een inkerving maakt in de ondergrond. De kracht van deze beweging en de weg die het potlood aflegt, maakt mij bewust van de volgende stap. In mijn werk probeer ik zonder oordeel te zijn. Laat ik graag tussen mijn plan en de handelingen het onverwachte toe en kijk wat het mij brengt.

Tijdens het werken is het of er een magische wereld ontstaat, misschien een andere wereld? Of is het gewoon dezelfde wereld? 

Naast het onderwijs, geef ik nu individueel les en workshops. 

Ik werk op freelance basis onder andere bij Podium voor Architectuur, Haarlemmermeer. 

 

Uiteraard bied ik mijn werk ook te koop of te huur aan. 

Ik wil graag met u meedenken over bv. objecten voor kantoor, hal, theater of anders, ik nodig u graag uit om deze mogelijkheden met een kop thee of koffie te bespreken! 

 

instagram: @annegreetlist   @atelierannegreet    @polderart